4 lækre måder at tilberede østers på

Ristet over åben ild, stegt med hvidløgssmør eller serveret råt med en presset citronsaft – der er utallige måder at nyde de populære østers på. Forskellige tilberedningstilgange af østers vil med garanti trække nye teksturer og smage frem. I denne artikel kan du som den moderne mand imponere fruen, gæster eller gutterne med forskellige måder at servere østers på. Du kan sågar også selv fange dem.

1. Friteret østers

For at tilberede perfekte friterede østers (med en sprød skorpe og en cremet midte) skal du opvarme 8 dl rapsolie til 360 grader i en gryde. Tag det spiselige af østeren ud og put det i krydret mel, derefter en pisket blanding af æg, vand og kærnemælk, og til sidst, knuste kartoffelchips, såsom Taffels saltchips. Steg østersene i to til tre minutter, indtil de er gyldne, fjern dem og afdryp dem for olie på et stykke køkkenrulle. De kan serveres varme med syltet tatarsauce eller din yndlings hot sauce.

2. Grillede Østers

Læg hele østers på den varme grill, og lad dem grille i 4-6 minutter (alt efter hvor varm grillen er). Du kan se, at de er klar, når de åbner sig en smule, og der begynder at boble lidt vand ud af dem. Tag dem af – det er nemmest med en grillhandske – og lad dem køle lidt af. Åbn østersene med en østerskniv, løsn dem, og servér dem straks med de tre dressinger.

3. Kogte østers

Kom østers sammen med østersvand i en skål, undgå rester af skallerne. Kog skallerne op i vand, de bliver rene, men de bliver også varme. Si halvdelen af østersvandet fra over i en lille kasserolle, kom hvidvin og skalotteløg ved, kog indtil der ikke er ret meget tilbage, skum af mens det koger ind.

Hvor kan man købe østers?

De fleste fiskehandlere i Danmark tilbyder østers i deres sortiment, men der kan være stor forskel på kvaliteten. Østers er bestemt ikke billige, men lige når det kommer til østers, så er det anbefalingsværdigt at bruge penge på østers for at opnå den bedst mulige oplevelse. Prismæssigt plejer man godt at kunne finde 12 stk. til omkring 400 kr. hvilket svarer til omkring 33 kr. pr. stk. Prisen kommer også an på hvor i landet du køber østers.

Hvor kan man fange østers?

Østers kan samles hele året, men vil du være på den sikre side, skal du undgå at fange dem fra april til og med september. I de varme måneder, er der risiko for giftige alger, hvis gift ophobes i østers. Undgå også rå østers fra områder med ringe vandudskiftning og tæt på byer og rensningsanlæg. Du bør også holde øje med varsler for østers med norovirus (Roskildesyge).