Din ultimative guide til den Traditionel julefrokost

Julefrokosten er en af årets største fester, og den er en perfekt anledning til at hygge sig med venner og familie. I og med julefrokosten er en af årets største begivenheder, kan det være en større opgave at få planlagt. Derfor har vi samlet et overblik af de bedste tips og tricks du kan bruge i den julefrokost planlægning. 

I denne artikel giver vi dig et overblik over, hvad en traditionel julefrokost indeholder, og giver dig nogle tips til, hvordan du kan planlægge og afholde en festlig julefrokost.

 

Dit overblik at de traditionelle julefrokostretter

En traditionel julefrokost afholdes typisk den 25. december, og maden er selvfølgelig en vigtig del af julefrokosten. Der serveres typisk en række klassiske danske retter og nedenfor har vi samlet de allerstørste klassikere.

 

Traditionelle forretter kan være stegte sild, fiskefilet, leverpostej, tarteletter

 

  • Stegte sild serveres med løg, karrysalat og rødbede. 
  • Fiskefilet serveres med tilbehør, såsom rugbrød. remoulade og citron.
  • Leverpostej er en traditionel dansk ret, der serveres med rugbrød, bacon og løg.
  • Tarteletter kan fyldes med asparges og kylling eller med fisk og skaldyr.

 

Traditionelle hovedretter kan være flæskesteg, ribbensteg, frikadeller, medisterpølse  

 

  • Flæskesteg serveres typisk med brun sovs, kartofler og rødkål.
  • Frikadeller kan servers som tilbehør til leverpostej eller sammen med medister 
  • Medisterpølse serveres med grønlangkål og kartofler 

 

Traditionelle desserter kan være risalamande, æbleskiver eller oste bord.  

 

  • Risalamande med kirsebærsovs er en klassisk dansk dessert, der er fyldt med smag.
  • Æbleskiver er en anden populær julefrokostdessert,
  • Ostebord er et alternativ til det søde, og en dessert gæsterne kan nyde længere tid 

 

Tarteletter med hønsekød 

Når det kommer til forretten, er danskernes foretrukken tarteletter. En alsidig ret, der kan fyldes med alt fra kylling og grøntsager til fisk og skaldyr. Vi har fundet en traditionel opskrift på tarteletter med asparges og hønsekød, den vil helt sikker falde i god jord når du serverer den for selskabet. Du kan finde opskriften her Tarteletter 

 


Medisterpølse med grønlangkål

Når vi kigger på hovedretten, er Medisterpølse med grønlangkål en absolut favorit til julefrokosten. Vi har fundet den allerbedste opskrift til dig, opskriften er efter de klassiske jule principper, den fyldt med smag og nem at lave. Du kan finde opskriften her: Medister med grønlangkål  

 

Husk budgettet, så din julefrokost ikke kommer til at koste mere end forventet. 

 

Når du skal planlægge en julefrokost, er der en række ting du skal overveje, f.eks. budget. Det er vigtigt at sætte et budget, så du ikke ender med at bruge for mange penge. Pynt, skal det være pyntet op? Lege, vil du have nogle julelege med til festen, så er det en god ide at overveje hvilke som kunne være sjove. 

 

Om du skal lave den traditionelle eller innovative julefrokost, så har opskrifter.dk samlet inspiration til dine julefrokostretter, og julefrokost festen. Så få hjælp af os, find inspiration og begynd at planlægge din julefrokost allerede i dag, så den bliver magisk og som du drømmer om.