Nytårsfortsæt for børnefamilier

Det nye år er det perfekte tidspunkt til at reflektere over det forgangne år og sætte sig mål for det kommende år. Hvis du har børn, betyder det sandsynligvis, at du skal finde en måde at finde en balance mellem arbejde, familie og privatliv. Her er fem nytårsforsætter, der kan hjælpe dig med at få det til at lykkes.

 

Sæt realistiske forventninger

At forsøge at gøre det hele er ikke kun umuligt, men det er heller ikke godt for dit mentale helbred. I starten af hver uge skal du sætte dig ned med din ægtefælle eller partner og kortlægge, hvad der skal gøres, og hvem der skal gøre det. Fordel opgaverne ud fra hver enkelt persons styrker og passioner – du vil blive overrasket over, hvor meget mere alle får gjort, når de laver noget, de nyder.

 

Afsæt tid til dig selv

Bare fordi du er forælder, betyder det ikke, at du skal ofre al din personlige tid. Det er faktisk vigtigt at have noget tid hver dag – selv om det kun er 30 minutter – som kun er til dig selv. Uanset om det er at læse en bog, gå en tur eller tage et yogakursus, så find noget, der giver dig glæde, og hold dig til det. En god måde til at få ekstra tid er ved anvende en babysitter eller få dine børn til at deltage i flere fritidsaktiviteter. Et eksempel kan f.eks. være fast ugentlig lektiehjælp med en tutor, der samtidig er en investering i dit barns fremtid for at de endnu dygtigere i skolen.

 

Få hele familien til at deltage i sunde vaner

Begynd året rigtigt ved at gøre sund livsstil til en familiesag. Uanset om det er at lave sundere måltider derhjemme eller gå ture rundt i nabolaget efter middagen, så inddrag dine børn i processen, og gør det sjovt. Ikke alene vil alle få fysisk gavn af ændringerne, men I vil også skabe varige bånd som en familieenhed.

 

Vær nærværende, når du er sammen med dine børn

En af de vigtigste ting, du kan gøre for dine børn, er simpelthen at være til stede, når du er sammen med dem. Det betyder, at du skal lægge din telefon væk, slukke for tv’et og give dem din udelte opmærksomhed. Det kan virke som en lille ting, men det vil give udbytte i mange år fremover, hvis du skaber denne forbindelse med dine børn.

 

Udnyt teknologien på den rigtige måde

I dagens verden er der ingen grund til at have dårlig samvittighed over at bruge teknologien til at hjælpe dig som forælder. Brug apps og online ressourcer til at hjælpe med ting som madplanlægning, indkøb og endda godnathistorier. Sørg blot for at fastsætte nogle grundregler, så alle i familien respekterer hinandens grænser for skærmtid.

 

Begyndelsen af et nyt år er altid en god anledning til at tænke over tingene og sætte sig mål for fremtiden. Hvis du har børn, bør en del af denne målsætning omfatte at finde måder at opnå en sund balance mellem arbejde, privatliv og familie på – noget, der ofte føles uopnåeligt. Men ved at følge disse fem enkle beslutninger kan du gøre fremskridt i retning af at skabe et mere afbalanceret og lykkeligt nytår for hele din familie!