Bliv klar til nytårsaften med disse 3 råd

Alle har deres traditioner nytårsaften og ofte ændrer de sig lidt med årene fordi der kommer børn til eller nye bekendtskaber, og det betyder også at der hvert år er nye involverede og der skal styr på de forskellige elementer der indgår i en nytårsaften. Her får du de bedste råd til at få en velforberedt nytårsaften der ikke mangler noget.

Bestil nytårsmenuen i god tid

Nytårsmenuen er det absolut vigtigste at have på plads ellers er der jo ikke noget festmåltid til årets største, vigtigste, sidste og første fest. Skal du have din nytårsmad som catering, så skal du i hvert fald bestille i god tid. Typisk er det en god idé at være ude i november allerede, da de bliver hurtigt udsolgt, men også fordi der nogle gange er early bird tilbud.

 

Er du/i i steder for dem der selv laver maden, så skal i ikke være ude i lige så god tid, men kan roligt vente til juleræset er overstået. Maden skal jo være frisk og derfor tidligst købes en uge til et par dage i forvejen. Alligevel vil jeg ikke anbefale at købe dagen før eller på dagen, da der her kan være udsolgt af mange ting og det er så træls at skulle rundt i alle supermarkeder i byen. Husk også der ofte er ændrede åbningstider mellem jul og nytår.

Hvad skal du drikke nytårsaften?

Du skal drikke meget, men der er nogle ting der bare skal være nytårsaften, det er eksempelvis:

  • Velkomstdrinks
  • Champagne
  • Vin til maden – sodavand til børnene
  • Sød mousserende vin til kransekagen

Hvad der skal drikkes der imellem og herefter er en helt anden sag, men da nytårsaften er noget særligt skal der selvfølgelig være noget ekstraordinært at drikke.

 

Jeg plejer at foreslå at man i god tid inden nytår tager til eksempelvis en vinsmagning for at smage på gode vine til maden, men man kan også tage til en ølsmagning og finde gode øl til den knapt så formelle del af aftenen.

Har du styr på hunden?

Har du styr på hunden og evt. andre kæledyr nytårsaften? Det er en festaften med meget larm, fyrværkeri og fremmede mennesker der kan være stressende og angstprovokerende for hunde. Det er derfor en god idé enten at få dem passet – hvis muligt – eller give angstdæmpende midler til din hund op til og på dagen.

 

Nogle af disse beroligende midler til hunde skal gives allerede dagen før, mens andre kan tages i brug få timer inden en evt. stressende situation opstår. Der må skydes fyrværkeri af hele ugen op til nytår, så derfor kan det for nogle hunde være nødvendigt med beroligende dagligt i denne periode, da fyrværkeri kan være særligt stressende.