På en lille gård med solcelletag

Der er så meget godt at opleve i dag. Verden er fuld af sjove og finurlige muligheder for at skabe minder. Og det er vel i virkeligheden det livet handler om. At nyde det liv vi har og glæde os over de øjeblikke, der har været fuld af smil og varme. Nogle af de oplevelser, som man får gennem livet, er mere spøjse end andre. Nogle er storslåede, andre helt banale. Men de samler alle sammen ind til at blive et katalog af det, som vi kalder vores liv. Vi ved ikke, når vi står op, hvilke minder vi vil have fra dagen, når vi går i seng. Livet er på den måde uvist. Og netop derfor skal vi sætte særlig pris på de mindeværdige øjeblikke, som vi får givet.

 

Mange vil gerne dele oplevelser med deres kære. Men ikke alle oplevelser er såkaldte ”moment-oplevelser”. Altså øjeblikke som er skabt i et moment, og derefter er de ovre. Nogle er lange seje træk, som skaber minder, fordi de gentager sig. Det ser vi tydeligt, når vi ser tilbage på vores barndom, og man taler om, hvordan man altid gjorde det ene eller det andet.

 

Livet som selvforsynende på en gård med solcelletag

Er tager vi et gennemført eksempel, så det tydeliggøres, hvad rutineminder er. Forestil dig, at du er vokset op på en gård på landet. Ikke en hvilken som helst gård. Men en gård, hvor I har gjort alt for at være selvforsynende. I har høns, køkkenhave, en mark med korn og en mark til dyr og så har I smækket et solcelletag ovenpå hovedhuset. I har ikke brug for at leve som i 1800-tallet, så I skal selvfølgelig have strøm. Derfor har I valgt at få anlagt et solcelletag. På den måde kan I få energi fra naturen og ikke være afhængige af andres energikilder.

Men ikke alle dage er lige solrige. Så det er heller ikke alle dage, at jeres solcelletag får genereret nok strøm. I må derfor spare og udnytte strømmen fra jeres solcelletag bedst muligt. Det betyder, at I skruer ned for varmen og slukker lysene. På den måde bruger I energien fra jeres solcelletag bedst muligt. Men det betyder også, at I samles omkring brændeovnen, og i stedet for at se fjernsyn eller høre radio, så leger i lege og fortæller røverhistorier. Sådan var det igennem hele din opvækst på gården med solcelletag. Disse oplevelser bliver altså til rutineminder, fordi de gentog sig igen og igen. Så når du på dine gamle dage, skal opsummere livet, der er gået, vil du fortælle om gården med solcelletag. Fordi den skabte minder om røverhistorier og latter i brændeovnens skær.