Firmaer holder nytårsaften med stil og og ”Ejendomskage”

Indledning

Dynamics Property er et mindre IT-firma bosiddende i Århus, der laver software til håndtering af ejendomme. Virksomheden har en speciel indfaldsvinkel til gourmetverdenen. Fremfor at bestille flæskesteg med øl, bruger firmaet lejligheden til at fejre den nytår med Burgere og ”brown ale”.

Madvanerne i den danske IT-verden er alt andet en statiske. Traditionelt har IT-firmaer fyldige madordninger, men Dynamics Property har en anden tilgang. Minimal frokostordning med ejendomskage, der også dykker op nytårsaften.

Ved at have domicil i Incuba’s lokaler i Århus N.  er der adgang til en kantine med tilhørende madordning, men faktisk benyttes denne ikke særlig ofte. I stedet benyttes andre muligheder. Den hjemmesmurte madpakke er en klassiker suppleret med virksomhedens ”company cake” kaldet ”Ejendomskagen”, der får alle de ansatte til at forlade ”softwaren” og skylde til tekøkkenet.

Ejendomskagen til nytår – chokoladekager med pynt

INGREDIENSER:

Opskrift er beregnet til 15 stk.

15

Cupcakes

200 g ODENSE Mørk Chokolade 55% 200 g

200 g Smør

200 g Sukker

6 Æg (små)

100 g Original ODENSE Marcipan 200g (revet)

2 spsk Hvedemel

Frosting

200 g Flødeost naturel

0,50 Vaniljestang (kornene heraf)

75 g ODENSE Mørk Chokolade 55% 200 g (smeltet)

400 g Flormelis

Sådan gør du

Cupcake: Hak chokoladen og smelt chokolade, smør og sukker i en skål over vandbad. Tag skålen af varmen og pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt revet marcipan og mel og fyld dejen i en sprøjtepose. Fordel dejen i 14-16 muffinsforme. Bag kagerne ved 180°C, varmluft i ca. 20 minutter. Køl kagerne af.

Frosting: Pisk flødeost, vanilje og chokolade sammen og tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du fortsat pisker. Pisk glasuren i mindst 5-6 minutter. Kom glasuren i en sprøjtepose og sprøjt den på de afkølede kager, eller smør glasuren på med en palet. Pynt med knuste pebermyntebolcher.

Tip

Du kan lave både kager og frosting klar dagen i forvejen. Lad kagerne stå i et køligt køkken og sæt frostingen i køleskab. Saml dine cupcakes lige inden servering.

Pynt

Pebermyntebolcher eller -stokke (knuste)

Kagerne er en del af festen

Dynamics Property serverer kagerne den sidste arbejdsdag inden nytår og er en fast tradition. Det er positivistisk medarbejder pleje i praksis.