Årets sidste aften, en festdag og en herlig anledning til, at kredse om den perfekte nytårsmenu med de lækreste råvarer. Et festfyrværkeri af gode råvarer, som gerne må være lidt mere ekstravagant på sådan en aften!
Butikkerne bugner af de lækreste råvarer, så det er oplagt, at kaste sig i krig med gourmet-mad oven på julens fede og kalorietunge måltider. Ud er flæskesteg og brun sovs – ind er kaviar, hummer, oksemørbrad og trøffel. Ja selv i lavpris-supermarkederne bugner kølediskene med luksusprodukter i alle afskygninger.
Hvilken bedre start på aftenens fyrværkerishow, end en lækker nytårsmenu, kransekage, champagne og fyrværkeri til kl. 24:00!
Er du i tvivl om hvad du skal servere for din familie og/eller gæster, når Dronningen har sendt sine hilsner til Færøerne og det Grønlandske folk, ja så får du her vores bedste fif, til et festfyrværkeri af en menu!
Sørg altid for at:
- At så mange elementer kan forberedes som muligt til menuen. Brug dagene før nytår og timerne op til gæsterne kommer på, at klargøre så mange af dine elementer som muligt.
- Begræns antallet af retterne, så dem du laver sidder i skabet, og du har god tid med dine gæster.
- Husk appetizers og lidt god drikkelse til Dronningens nytårstale, så dine gæster ikke går til af sult.
- Lav gerne en tjekliste over elementerne til retterne, så du får det hele med på tallerken som du har klargjort.
- Nyd et godt glas og hyg dig under madlavningen. Inviter gerne lidt af gæsterne med ud i “maskinrummet”, så du stadig er en del af festen under madlavningen.
Appetizers til Dronnings nytårstale: En fordel er at du forbereder den før gæsterne ankommer. Den kan serveres kold eller lun. Overvej: Saltmandler og ristede nødder. Bruschetta med røget laks. Crostini med hummermayo, dild og jomfruhummerhaler. Krebsebidder. Guacamole med sprøde sesamchips
Forret efter Dronningens nytårstale: Et glas dejlig kold hvidvin og en forret med blinis med hummer og kaviar, eller torsketatar med baconcrumble. Klassiske østers med en lækker sauce eller måske gratineret. Kammuslinger og puré. Hummersuppe tilsmagt med cognac. Grillede hummer. Lynstegt tun med puré.
Hovedret: Oksemørbrad med rødvinssauce eller glace. Grillet hummer. Trøffel kartoffelmos. Sushi. Rib-eye bøf. Rosastegt oksefilet. Kantarelsauce. Rosastegt lam.
Husk at fyrværkeri lige skal testes af efter hovedretten, ligesom gæsterne får lidt frisk luft. Fyrværkeren sørger for sikker (ædru) afskydning af fyrværkeriet. Husk sikkerhedsbriller til alle – også til dine gæster som bare ser på.
Dessert: Gateau Marcel, chokoladefondant, chokolademousse, islagkage med friske bær, vanilje Panna Cotta, nøddekurv med is, oreotrifli, champagnesorbet, Cremet rabarberroulade, cheesecake, minitærter med bær eller hasselnød/kaffecreme, Hvid chokolademousse med lime og passionsfrugt.
Fyrværkerishowet: Overvej at droppe raketterne og brug penge i stedet, på et sammenluntet compound-batteri. Så får du et fuldendt festfyrværkeri med en lunte, lang brændtid og et imponerende show.
Glem ikke plads til natmad efter festfyrværkeriet!