Gode idéer til den alternative nytårsmenu!

Julen sig nærmer og med den også nytårsaften. Det går og suger i mange menneskers maver af spænding for den største fest i året. Hvad skal vi have på? Hvem skal med? Hvad skal vi spise? Ja, nytårs menuen kan være svær at beslutte sig for. Skal man holde sig til traditionerne, eller skal man tænke ud af boksen?

Når man hører torsk og kransekage, kan det være svært at associere med et lækkert festmåltid, men det er sådan, at disse retter er de traditionelle nytårsretter. Hvis du også har svært ved at beslutte dig for den rigtige nytårsmenu, så er her tre gode idéer til det perfekte måltid.

Tænk ud af boksen og bevar traditionerne

Hvis man vælger at gå med det traditionelle nytårsmåltid, behøver det ikke at være kedeligt. Hvis man tør tænke lidt ud af boksen kan fisk og kage sagtens blive til et godt, lækkert og endda luksuriøst måltid.

I stedet for at spise torsk, kan man prøve at gå ned til sin lokale fiskehandler og spørge ham om hvilke fisk, der er de bedste fisk at panere. Sørg eventuelt for at vælge en hvid fisk som kan ligne en torsk.

Når det kommer til desserten, behøver du ikke vælge den kedelige tørre kransekage med marcipan. Prøv at se om du kan finde en alternativ kage, der også kan stables på samme flotte ekstravagante måde. På den måde kan du stadig bibeholde traditionerne og stadig få et lækkert nytårsmåltid.

Bestil ude og slip for stressen

Når man holder en nytårsfest, er der mange ting, man skal have gjort for at gøre klar til aftenen. Man skal vælge tøj, gøre selskabslege klar, sørge for at hjemmet ser nydeligt og præsentabelt ud og ikke mindst sørge for, at der er lækkert mad.

Sidst nævnte kan for nogen være en kæmpe stor stressfaktor også langt hen på aftenen. Dette kan gøre, at man som vært slet ikke får lov til at nyde den aften, man selv har prøvet at gøre så perfekt som man kunne.

For at slippe for alt det stress tilknyttet måltidet, kan med fordel bestille mad ude. På den måde har du mere energi til at være en god mad, og du slipper for at gå og stresse over, om maden bliver god nok eller ej.

En anden fordel er, at det er nemmere at bestille alternative retter. Mange vælger at bestille mad, der rent faktisk smager godt og som mange kan lide. Derfor kan det være en god idé at overveje retter som sushi, burger eller endda thai mad.

Gå ind i det nye år med de rigtige intentioner

Mange mennesker vælger at lave nytårsforudsæt, men hvorfor først starte første januar. For at gå ind i det nye år med de rigtige intentioner, kan du lave noget mad, der stemmer overens med dit nytårsforudsæt.

Hvis du for eksempel ønsker at spise mindre kød i det nye år, kan du med fordel lave et vegetarisk nytårs måltid. Myten om at man ikke kan lave vegetarisk mad, der smager af noget er falsk. Du kan sagtens lave et godt nytårsmåltid uden at bruge kød.