Tips til et renere køkken

De fleste kender det nok: man står i køkkenet efter man har tilberedt et drønlækkert måltid. Køkkenvasken er fyldt med beskidte skåle, pander, gryder og måske lidt madrester, køkkenbordet flyder med ingredienser og afskårne grøntsagsrester og komfuret er dækket i fedtstænk og brændte mærker fra vand. Det kan måske virke uoverskueligt, og de færreste tænker nok over oprydningen mens de er i gang med at lave deres livs måltid. Det kommer derfor ofte som en ubehagelig overraskelse, når man er færdig med at spise det delikate måltid og derefter skal i gang med at ordne køkkenet. Der er dog ingen grund til, at det skal være uoverskueligt! Vi vil her komme med nogle tips til, hvordan du kan få et renere køkken og selvfølgelig også nogle gode råd til rengøring.

  1. Ryd op undervejs

Det kan måske virke som et trivielt og selvsigende tip, men det er faktisk noget, de færreste tænker over. Hvis du er i gang med at lave mad, er der ofte lidt ventetid, for eksempel hvis du venter på, at vandet skal koge, eller mens bøfferne steger. Denne ventetid, selv hvis det kun er to minutter, kan du passende bruge på at rydde lidt op. Sæt ting i opvaskemaskinen, læg de ingredienser væk, som du er færdig med at bruge, og tør køkkenbordet af, hvis du har spildt, eller du er færdig med at bruge pladsen. På denne måde vil din oprydning hurtigt virke mere overskuelig, og der vil være mindre at gå i gang med, når du er helt færdig med madlavningen. Endnu et tip er, at sørge for at tørre vand væk fra kogeplader så snart det rammer, da det ellers nemt kan brænde fast og være meget besværligt at fjerne igen.

  1. Brug de rigtige redskaber

Et af de bedste tips, vi nogensinde har fået er at bruge de rigtige redskaber. Rengøring kan være svært hvis ikke man bruger de rigtige ting, men hvis du ved præcis, hvad der skal til, kan det være nemt som en leg. En skraber til komfuret kan være en livredder, hvis der alligevel skulle være brændt noget fast, som du ikke nåede at tørre væk i tide. Du skal blot først tørre komfuret af med en våd klud og derefter kan du komme til med din skraber, der på nul komma fem fjerner brændte madrester. 

 

En af de bedste redskaber til rengøring, som vi altid har i køkkenet, er handsker. På denne måde undgår du at røre ved ulækre madrester i vasken og du skåner dine hænder for potentielt kraftige kemikalier. Du kan for eksempel prøve et par rengøringshandsker i naturgummi, som kan købes online hos GreenTown.dk. Hvis du vil undgå at bruge handsker, kan det dog være en god idé at anvende naturlige eller neutrale rengøringsmidler, så de er så milde for huden som muligt.