Nye oplevelser uden alkoholmisbrug

Hvis man som ædru alkoholiker har valgt at sætte proppen i flasken for at få et nyt liv uden alle de negative konsekvenser et alkoholmisbrug kan have med sig, gælder det om at tilføre nye sunde vaner og oplevelser. Et alkoholmisbrug rammer flere tusinde danskere og hvert år er der ca. 122.000 børn der vokser op i familier med alkoholproblemer. Et misbrug af alkohol vil typisk være noget som langsomt udvikler sig gennem årene og der går ofte omkring 10 til 15 år før en misbruger går i behandling. Faktisk findes der endnu flere som aldrig får behandling for deres misbrug.

Hvorfor alkoholbehandling?

Har man et stort alkoholmisbrug eller en decideret alkoholafhængighed, så er der behov for hjælp gennem alkoholbehandling. Det vil aldrig gå over af sig selv og da det i langt de fleste tilfælde er en progressiv lidelse, vil det kun blive værre og værre og tabet, større og større, jo længere man venter inden man går i behandling. Langt de fleste med et alkoholmisbrug har flere gange uden held, forsøgt at komme ud af misbruget på egen hånd. Det kan ikke lade sig gøre og det er først når håndklædet ryger i ringen, at bedringen starter.

Hvornår er man alkoholmisbruger?

Hvis du også er i tvivl, kan du stille dig selv disse spørgsmål:

 

  • Føler du selv, at du har et for stort alkoholforbrug – overvejer du ofte på at skære forbruget ned?
  • Drikker du mere end det du har planlagt. Har du svært ved at kontrollere dit alkoholforbrug, når du først er startet med at drikke.
  • Bliver dit alkoholforbrug påtalt af dine nærmeste, giver de udtryk for bekymring? eller synes de at du drikker for meget.
  • Oplever du eller har du oplevet blackouts, hvor du ikke kan huske ting, fra da du var beruset? Det kan være alt fra få minutter til hele aftener.
  • Forsøger du at skjule dit alkoholforbrug for dine nærmeste?
  • Er du ofte uoplagt, fordi du har drukket dagen i forvejen?

 

Hvis du kan genkende nogle af disse tegn og symptomer, har du højst sandsynligvis et for stort forbrug af alkohol og kan have brug for alkoholafvænning og professionel alkoholbehandling. Læs her om alkoholbehandling og alkoholmisbrug.

 

Et liv som ædru alkoholiker

Langt de fleste ædru alkoholikere oplever at et liv uden alkohol og alle de negative konsekvenser vil være fyldt med gode oplevelse, hygge, nærvær og alle mulige andre gode ting. Livskvaliteten stiger og bliver som ofte kun bedre og bedre gennem årene som ædru alkoholiker. Mulighederne for nye oplevelser og tilliden fra familie og venner vender også tilbage og pludselig oplever mange at trangen til alkohol forsvinder mere og mere. Nogle fortæller at trangen blev taget fra dem i takt med deres forandring og nye livsstil.

Det er aldrig for sent at få hjælp.