3 opskrifter på retter, der er så festlige, at du kan servere dem nytårsaften

Nytårsaften er en tid til at fejre. Findes der en bedre måde at ringe det nye år ind på end med et lækkert måltid? I dette blogindlæg har vi samlet 25 opskrifter på retter, der vil gøre din nytårsaftensfest uforglemmelig. Uanset om du er på udkig efter en forret, hovedret eller dessert, har vi noget for dig. Fra ovndampet torsk med hvidløgssmør til champagnesorbet er der noget for enhver smag. Så kom i gang med at lave mad og få et godt nytår!

 

Hvordan skaber du en god nytårsaften med god mad?

Svaret er enkelt: Med disse 50 opskrifter på retter, der er så festlige, at du kan servere dem nytårsaften, vil din fest blive en fest, du sent vil huske! Så hvad venter du på? Kom i gang med at lave mad! Godt nytår!

 

Torsk med hvidløgssmør opskrift:

Ingredienser:

-Ingredienser: Et pund torskefileter

-En spiseskefuld smør

-En teskefuld hvidløgspulver

-Salt og peber efter smag

 

Vejledning: Forvarm ovnen til 400 grader. Krydr torskefileterne med hvidløgspulver, salt og peber. Læg torsken i et ovnfast fad, og smør den med smør. Bages indtil torsken er gennemstegt, ca. 15 minutter.

 

Hummerrisotto opskrift:

Ingredienser:

-En og en halv kop Arborio-ris

-En kop hvidvin

-Fire spiseskefulde smør

-Et løg, skåret i tern

-To fed hvidløg, hakket

-Halvanden kop hønsebouillon

-Et pund hummerkød, kogt og skåret i tern

-Salt og peber efter smag

 

Fremgangsmåde: Varm kyllingebouillon op i en stor gryde ved middelvarme. Smelt smørret ved middelvarme i en anden gryde. Tilsæt hvidløg og løg, og kog dem, indtil de er blevet bløde. Tilsæt risene, og kog dem i to minutter. Tilsæt hvidvinen, og kog, indtil den er absorberet. Tilsæt langsomt kyllingenbouillon, en skefuld ad gangen, og rør rundt, indtil risene er cremede. Rør hummerkødet i, og smag til med salt og peber.

 

Champagne sorbet opskrift:

Ingredienser:

-En god flaske champagne

-En kop sukker

-En spiseskefuld citronsaft

 

Fremgangsmåde: Bland sukker og citronsaft i en lille gryde ved svag varme. Kog under hyppig omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og lad det køle af. Hæld champagnen i en ismaskine, og frys den efter producentens anvisninger. Servér straks eller opbevar den i fryseren til senere. God fornøjelse!

 

Det er vigtigt at have gode vine klar til maden, det er næsten en kunst i sig selv at mixe mad og vin. Lad os håbe stjernerne står rigtigt når du holder fest. Hvis du vil vide om du har heldet med dig kan du tjekke ud om stjernerne står rigtigt for dig her inden nytårsaften. Når du har en god vin til at komplimentere din mad med, får måltidet et ekstra skub opad. Her er nogle af vores yndlingsvinparringer til retter, der er så festlige, at du kan servere dem nytårsaften

Skål for et lækkert nytår! Må dine fester være glade og fantastiske!