Hvilken menu er god til nytår?

Når du skal finde på en menu til nytår, kan du fx vælge at gå efter de klassiske som eksempelvis torsk, skaldyr, fondue eller store bøffer fra et af de lokale spisesteder. Men der er dog ikke nogle regler for, hvad du skal lave, og du kan sagtens vælge at gå i en helt anden retning, hvis du har lyst.

Skal jeg bestille maden til nytår udefra?

Har du ikke mod på at kaste dig ud i at lave maden til nytårsaften selv, kan du også altid vælge at bestille maden udefra i stedet for.

Der er rigtig mange, der tilbyder mad ud af huset på nytårsaften. Du skal som regel bare være i god tid, da de tit bliver udsolgt, og så kan det være, at du skal sætte lidt tid af til at hente maden, da der ofte kan være mange i kø hos den enkelte restaurant eller café.

Kan jeg sammensætte min egen menu til nytår?

Du kan sagtens vælge at sammensætte din helt egen menu til nytårsaften. Er det dig, der har inviteret til fest og god mad, er det da også bare helt op til dig at styre, hvad der skal serveres på denne særlige aften.

Der er ingen regler for, at du skal vælge at gå en af de klassiske veje som nævnt tidligere. Du kan vælge at lade dig inspirere af dem, men du kan også sagtens vælge at gå din helt egen vej og sammensætte din helt egen unikke menu med mange forskellige retter.

Husk at finde de rette drikkevarer

Det kan også være godt at finde de helt rette drikkevarer, der matcher til den mad, som du har tænkt dig at servere. Det kan være, at der skal være noget til forretten, noget andet til hovedretten, og så noget helt tredje til desserten.

Der er mange gode guides på nettet til at matche fx vine eller champagne til forskellige retter. Ellers kan du vælge at tage en snak med din lokal vinbutik for at finde ud af, hvad de vil anbefale dig at gøre, så du kan servere den bedste drikkelse til din mad.