Mad og oplevelser i Dubai

Dubai er blevet mere og mere populær som feriedestination. Klimaet er lækkert, maden er god, og der er utrolig mange seværdigheder. Det er på mange måder en lidt luksus feriedestination, men det eksotiske miljø gør det alle pengene værd. Det er bedst at afsætte i hvert fald en uges tid, så man har tid til at se de store seværdigheder såsom Burj Khalifa samt prøve den traditionelle og lækre arabiske kaffe.

De bedste seværdigheder

Hvad skal man opleve i Dubai? Det er et af de spørgsmål, som alle rejsende til Dubai stiller sig selv og venner. Her er derfor en kort liste over de allervigtigste attraktioner.

Burj Khalifa er den højeste bygning i Dubai. Den er utrolig flot at se på, men man kan faktisk også komme op i bygningen og nyde den sindssyge udsigt. Det kan være en fordel at købe billetten i god tid.

Dubai Mall er den typiske shopping destination i Dubai. Det er nemlig det største i hele verden. Centeret er fyldt med alverdens butikker men faktisk også meget andet. For eksempel er der et kæmpe akvarium og en hel forlystelsespark!

Dubai Fountain er en kunstig sø med et springvand i midten af Dubai. Det er meget kendt for sit springvandshow, hvor der bliver brugt rigeligt af både musik og lys. Det er helt klart en aftengåtur værd.

Jumeirah Mosque er den eneste moske i Dubai, som ikke-muslimske turister kan besøge. Bygningen er utrolig flot, og det er muligt at lære en masse om islam. Husk ikke at have korte bukser eller ærmer på, samt at kvinder stadig skal bære tørklæde.

Typisk mad

Maden i Dubai og resten af de Forenede Arabiske Emirater er naturligvis arabisk cuisine. Arabisk mad er typisk dejligt krydret og lavet på gode råvare.

Chebab er den arabiske form for pandekager. I Dubai er det en morgenmadsspecialitet og bliver typisk lavet med safran og kardemomme.

Shorbat Adas er en suppe baseret på linser. Den er dejligt krydret og perfekt til aftensmad. Hvis man gerne vil prøve noget nogle ordentlige krydderier, mens man er i Dubai, er dette retten, som man skal prøve.

Arabisk kaffe er utrolig kendt. Hvis man får traditionel arabisk kaffe, vil det blive serveret i små kopper, som kaldes finjaan. Det er utroligt hyggeligt at sætte sig ned med en kop traditionel kaffe efter for eksempel en lang dag med shopping og sightseeing.